Translate

četvrtak, 30. siječnja 2014.

KUPNJA polovnog laptopa PAZNJA !!!!!

ACER 5520,5520G
Savjeti na što obavezno trebamo pripaziti kad kupujemo polovan lapptop i sto trebamo provjerit prije same kupnje!!!!!!!!
Laptop ne smije imat velike temperature koje prelaze preko 60 stupnjeva,to je znak da je već bio pregrijan vise ( nije bio čisčen i pregrijava se ) puta ili cak i grijan u pecnici ili fenom,da dobro ste culi,vecina danasnjih ko servisera griju ili peku u samoj pecnici odredene kopmonente laptopa sto rezultira da takav laptop radi najviše 6 do 10 dana nakon kupnje i onda mu ode Maticna ploca,grafički chip ili chipset ovisno koji je dio grijan i velika je mogucnost da tu vise nema popravka.......
HP 6735s
Kod kupovine obavezno odnosno preporuceno je kupit laptop sa Intel procesorom jer se ti laptopi daleko manje kvare i zagrijavaju jedino sto su novi skuplji najmanje 30 posto od laptopa sa AMD procesorom iako su iste jacine,a kod polovnih laptopa definitivno izbjegavajte svaki model sa AMD procesorom jer rade na visokim temperaturama i gotovo svaki je vec bio pregrijan a vecina vec i popravljana....
Da se razumijemo nisam fan Intela ali to su činjenice što kod stolnih računala nije problem i tu AMD ne kaska jer je hlađenje daleko bolje nego kod laptopa.
HP 4515s
Preporuka da ne kupujete neke gamerske laptope jer što je jača grafika daleko se više griju,a idealna kombinacija je neki laptop sa i3 procesom sa grafičkim chipom na sebi ( ne sa grafikom na matičnoj  ploči ) jer tu nema grafike na samoj maticnoj i gotovo se nijedan nije pokvario u zadnje 2 godine i mogu se igrat gotovo sve najnovije igrice i sve vrti u HD ili full HD bez ikakvog problema,a baterija im traje i duplo više nego kod laptopa sa AMD procesorom.
AKO VAS ZANIMA ODREDENI MODEL LAPTOPA OSTAVITE KOMENTAR ( UPIŠITE MARKU I MODEL LAPTOPA ) I
VEOMA BRZO ČEMO VAM ODGOVORIT NA VAS UPIT

3 komentara:

  1. Autor je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav! Zanima me koje pc konfiguracije su mi potrebne pri kupnji novog računala? Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  3. Po našem više godišnjem iskustvu kupovina rabljenog laptopa se ne isplati previše jer su cijene novih poprilično pale i već za 2000 kn možete kupiti novi i sa jamstvom tako da skoro nema smisla davati 1000 ili više za stari.

    https://www.hitna-pc-sluzba.hr

    OdgovoriIzbriši