Translate

srijeda, 5. veljače 2014.

LAPTOP NE PALI

Prvo posudite od nekog drugi punjač ili odite do prodavaone računala gdje ga u svakoj možete probat prije kupnje.
Najčešče je problem do same matične ploče na laptopu ili grafike što možete provjerit bo broju kolko puta lampica blinka koja se nalazi do tastature i prilikom paljenja kad je crn ekran lampica blinka  određeni broj puta ovisno o kvaru na matičnoj,naprimjer kod hp laptopa ako blinka pet puta zaredom pa stane par sekundi pa opet u pitanju je grafička na laptopu.
Svaki proizvođač ima različit broj kolko puta lampica blinka ovisno koji je kvar i tu po modelu laptopa idete na na primjer hp stranicu i zapišite si na papir kolko kolko puta zablinka za koji kvar.
Vrlo malo da je do samog napajanja,laptop je proliven ili je pretrpio udar groma a ako je onda uopče ne daje nikakve znakove života.
Moguče da je i problem do samih kondenzatora na matičnoj ploči od laptopa,start-up struja je dosta veca, mada kratko traje (nekoliko desetaka msec) i ako je kondenzatori ne mogu obezbijediti dešava se to. Kad se napokon uspije upaliti dalje "pikovi" struje su znatno manji i kondenzatori ih uspiju obezbijediti.
Isto se desava i sa monitorima i PC napajanjima. Cim se tako desava (ukljucenje hoce-nece) 99.9% je do ulaznih kondenzatora koje obavezno treba zamijeniti da ne bi došlo do večeg kvara.

LAPTOP SE SMRZAVA

LAPTOP SE GASI 

KAKO OČISTITI RAČUNALO U SVOM DOMU I SPRIJEČITI ZAGRIJAVANJE I GAŠENJE


3 komentara:

  1. Imam laptop koji nisam mogao upaliti par sati, na kraju je problem bio u prašini koja se nakupila na kontaktu :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Sta kada 3 puta blinka i ne pali se.To se najednom desilo.Prije toga sve je bilo u savrsenom redu😞

    OdgovoriIzbriši